piątek, 9 maja 2014

Pasta z avokado z miętą

W ogrodzie zielono, więc w kuchni także gości zieleń. Dziś pasta avokado z dodatkiem mięty, pietruszki i cytrynki- bomba witaminowa! Taka pasta zastępuje mi masełko, smakuje świetnie z pomidorkiem albo pleśniowym serkiem.


Składniki:
  • 1 avokado
  • mały pęczek pietruszki
  • mały pęczek mięty
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Wykonanie:
 Avokado obrać ze skóry, wyciągnąć pestkę, pietruszkę i miętę umyć, osuszyć. Wszystkie składniki włożyć do blendera lub elektrycznego rozdrabniacza i miksować do uzyskania jednolitej, maślanej masy. Przechowywać w lodówce. Aby pasta nie ciemniała, można włożyć do niej pestkę wyciągniętą z avokado. 
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz