W ogrodzie zielono, więc w kuchni także gości zieleń. Dziś pasta avokado z dodatkiem mięty, pietruszki i cytrynki- bomba witaminowa! Taka pasta zastępuje mi masełko, smakuje świetnie z pomidorkiem albo pleśniowym serkiem.
Składniki:
- 1 avokado
- mały pęczek pietruszki
- mały pęczek mięty
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Avokado obrać ze skóry, wyciągnąć pestkę, pietruszkę i miętę umyć, osuszyć. Wszystkie składniki włożyć do blendera lub elektrycznego rozdrabniacza i miksować do uzyskania jednolitej, maślanej masy. Przechowywać w lodówce. Aby pasta nie ciemniała, można włożyć do niej pestkę wyciągniętą z avokado.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz