środa, 13 sierpnia 2014

Pasta z tuńczyka

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Także te rybne. Jednak sklepowe, mimo iż bywają smaczne, zawierają dużo chemii i właściwie ciężko określić co tam tak naprawdę można w nich znaleźć... Dlatego nie ma to jak własnoręcznie przygotowana domowa pasta. Tym razem z tuńczyka, którego bardzo lubię. Oczywiście z dodatkiem jajka, odrobiną białego sera i innymi dodatkami.

Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki twarogu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy (u mnie rosyjska)
  • sól i pieprz






















Wykonanie:
Jajka obrać, rozgnieść widelcem na talerzu. 
W osobnym naczyniu zmielić pozostałe składniki na jednolitą masę (tuńczyka należy odlać z zalewy, można ewentualnie dodać jej dwie łyżki). Na koniec dodać rozgniecione jajka i wymieszać. I gotowe!


Smacznego!

1 komentarz: