Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Także te rybne. Jednak sklepowe, mimo iż bywają smaczne, zawierają dużo chemii i właściwie ciężko określić co tam tak naprawdę można w nich znaleźć... Dlatego nie ma to jak własnoręcznie przygotowana domowa pasta. Tym razem z tuńczyka, którego bardzo lubię. Oczywiście z dodatkiem jajka, odrobiną białego sera i innymi dodatkami. 
Składniki: 
- 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
 - pęczek natki pietruszki
 - 4 jajka ugotowane na twardo
 - 2 łyżki twarogu
 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
 - 2 łyżeczki musztardy (u mnie rosyjska)
 - sól i pieprz
 
Wykonanie:
Jajka obrać, rozgnieść widelcem na talerzu. 
W osobnym naczyniu zmielić pozostałe składniki na jednolitą masę (tuńczyka należy odlać z zalewy, można ewentualnie dodać jej dwie łyżki). Na koniec dodać rozgniecione jajka i wymieszać. I gotowe!
Smacznego!
 
Pyszne kanapeczki- ale mam ochotę!
OdpowiedzUsuń