Ostatnio były kotlety z soczewicy, które robiłam specjalnie do wegetariańskich burgerów. Dziś przepis na całego burgera. Uważam, że to idealny pomysł na piątkowy obiad.
- 6 bułek (ja użyłam pikantnych bułeczek)
- keczup
- trzy garści rukoli
- 6 kotletów z soczewicy
- 6 plastrów pomidora
- 12 plasterków świeżego ogórka
- 12 plasterków/ kawałków białego sera kanapkowego
- kiełki (u mnie kiełki brokuła)
Bułki przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub opiekaczu do pieczywa, aby stały się chrupiące i ciepłe. Następnie na spód bułki nakładać kolejno: łyżkę keczupu, pół garści rukoli, ciepły kotlet z soczewicy, plaster pomidora, 2 plasterki ogórka, 2 kawałki sera, kiełki oraz łyżkę keczupu. Przykryć górną częścią bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz