wtorek, 18 października 2016

Wegetariańskie burgery

Ostatnio były kotlety z soczewicy, które robiłam specjalnie do wegetariańskich burgerów. Dziś przepis na całego burgera. Uważam, że to idealny pomysł na piątkowy obiad. 



 Składniki:

  • 6 bułek (ja użyłam pikantnych bułeczek)
  • keczup
  • trzy garści rukoli
  • kotletów z soczewicy
  • 6 plastrów pomidora
  • 12 plasterków świeżego ogórka
  • 12 plasterków/ kawałków białego sera kanapkowego 
  • kiełki (u mnie kiełki brokuła)


Wykonanie:
Bułki przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub opiekaczu do pieczywa, aby stały się chrupiące i ciepłe. Następnie na spód bułki nakładać kolejno: łyżkę keczupu, pół garści rukoli, ciepły kotlet z soczewicy, plaster pomidora, 2 plasterki ogórka, 2 kawałki sera, kiełki oraz łyżkę keczupu. Przykryć górną częścią bułki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz